Videns base

Velkommen til Percussion Play’s online videns base. Dette er en samling af artikler og beskrivelser omkring fordelene ved musik og udendørs musikinstrumenter. Det er lavet til at hjælpe dig med at finde de oplysninger, du har brug for til dit projekt.

Musik på en ny måde

Skrevet af Kate Mannerings

Kate startede i Percussion Play Teamet i sommeren 2018 og har en uddannelse indenfor småbørns pædagogik og har skrevet flere artikler om dette område.

Der er utallige fordele ved at børn har fri adgang til musikinstrumenter i dagligdagen, så det ville være en skam ikke at gøre brug af disse.

Læs mere...

Lav musik uden rammer – Musik i det fri

Skrevet af Kate Mannerings

Gamle vaner er svære at ryste af sig! Efter at have arbejdet indenfor uddannelses området i en årrække, kan jeg stadig have svært ved at smide en papæske ud jeg finder på jorden, eller når jeg går langs med en strand og finder småsten.

Jeg er sikker på, jeg ikke er den eneste der gør dette, som så mange andre der arbejder indenfor skoler, børnehaver og vuggestuer og ser ting man kan bruge til projekter sammen med børnene.

Læs mere...

Udendørs musikinstrumenter fremmer børns core stabilitet.

Skrevet af Kate Mannerings

Udendørs musikinstrumenter kan være et nyttigt værktøj i rehabiliteringen og være med til at udvikle ens fysiske færdigheder, samt være en måde at kommunikere på.

Læs mere...

Musik løsninger & tips til dit udendørs musik område

Den gode nyhed er, at det ikke behøver at være kompliceret eller for dyrt at tilføje musik til dit udendørs område. Denne artikel viser hvordan man på syv måder nemt kan tilføje musik eller levere musikalske løsninger til dit udendørs område

Læs mere...

Den pentatoniske skala til de små

Musik giver et unikt bidrag til legende læring med sjove interaktive musikaktiviteter, der tilskynder spædbørn til at udvikle nye færdigheder i sprog, motoriske evner og kognitive færdigheder.

Tilgangen til musikken, vist på den rigtige måde, bør musik tid opfordre børnene til at tage risici og lave fejl, fremme selvtillid, spontanitet, kreativitet og originalitet.

Den pentatoniske skala er fremragende til improviserede ensembler; du kan bare spille og aldrig ramme noget der lyder forkert. Ordet pentatonisk kommer fra det græske ord 'pente', hvilket betyder fem (tænk pentagon/femkant) og tonisk betyder tone, sæt dem sammen og du får fem toner. Enkelt sagt, den pentatoniske skala består af fem toner inden for en oktav, derfor er det også nogle gange omtalt som en femtonet skala.

Tonerne i den pentatoniske skala lyder naturligvis godt lige meget i hvilken rækkefølge man spiller dem, fordi der ikke er nogen dissonante intervaller mellem nogen af dem.

Læs mere...

Musik, bevægelse og hukommelse

At være udenfor er nødvendigt for ens velvære og en lang række af plejehjem har set fordelene ved at skabe demens venlige sanse haver for beboere og besøgende. Der skaber man haver der appellerer til alle ens sanser gennem kreativ brug af farver, dufte, teksturer og lyde.

Da mange plejehjems beboere enten har visuelle eller hørehandicap, bør en sansehave være designet til at stimulere hele spektret af de menneskelige sanser.

Læs mere...

Trommespil forbedrer kommunikation

Mange virksomheder og selskaber søger konsulenter til at organisere tromme workshops som et led i teambuildingen. Workshopperne har til formål at opmuntre medarbejderne til at arbejde mere effektivt – At spille trommer sammen med andre, bliver en metafor for, hvordan folk arbejder sammen som et team. Workshoppene har til formål at forbedre kommunikation, er med til at nedbryde folks barrierer over hinanden, motivere, tilføre ny energi til personalet, reducere stress og øge produktiviteten. Når barriererne er væk, bliver folk mere ærlige overfor hinanden og konflikter løses lettere så man bagefter bedre kan arbejde sammen.

Læs mere...

Den fantastisk effekt af musik og sang for børn med særlige behov

Udendørs musikinstrumenter på legepladsen har stor effekt på brugerne af legpladsen. Udendørs musikinstrumenter er med til at skabe legepladser der inkluderer alle, om man har et handicap eller ej. Ofte ser man legepladser hvor man ikke tager hensyn til børn med særlige behov. Med percussion instrumenterne kan man være med til at lave inkluderende legepladser for børn, der normalt ikke har de samme muligheder.

Læs mere...

Guide til hvordan man laver den perfekte musik park eller sti

Udendørs musik projekter starter ofte med en vision om en individuel person eller en lille gruppe af mennesker, der deler en lidenskabelig tro på, at musik er noget, som absolut alle i deres lokalsamfund bør have mulighed for at få adgang til og nyde. Tænker på at tage springet? Denne vejledning er blevet skrevet for at hjælpe alle, der har til opgave at levere et inklusivt musikprojekt til hans eller hendes Fællesskab og hjælpe dig med at bringe dine projektidéer til live.

En musikpark eller et musikalsk spor vil give enkeltpersoner, familier eller grupper af venner mulighed for at slentre, slappe af og skabe musik sammen på en sjov og ubekymret måde. De er en fantastisk måde at opmuntre flere mennesker involveret i musik Making og give interaktiv skulptur for besøgende til at nyde en familievenlig oplevelse. Design en rummelig legeplads, der vil fremme berigende legeoplevelser for alle ved at følge vores guide.

Læs mere...