Udendørs musikInstrumenter og musikterapi for børn med særlige behov

Udendørs musikinstrumenter til en legeplads, er med til at give den et anderledes og kreativt udtryk. Man kan straks se hvor stor glæde musikken udløser første gang barnet rammer trommen.

Conga Drums (special needs) (1140x760 Conga Drums

Der er ikke noget rigtigt eller forkert i musik, så børnene behøver ikke at være bange for, at de laver noget forkert. De kan trygt eksperimentere med de forskellige rytmer og toner. Dette fører til en følelse af at de kan præstere noget og være stolte af sig selv.

Musikken kan være med til at øge børnenes selvværd og også præge andre områder af deres liv. Gennem musik kan et barn udtrykke deres følelser, udvikle en følelse af rytme (som igen vil støtte den fysiske udvikling), udvikle deres kommunikationsfærdigheder, drage fordel af auditive og taktile stimulation (gennem vibrationerne af musikken) og slappe af.

Hvert barn kan hjælpes til at lære at nyde og blive involveret i musik i en eller anden udstrækning, og fordi de fleste af instrumenterne fra Percussion Play er stemt til den harmoniske pentatoniske skalaer, der har en beroligende lyd.

My Tunes (1140x760 _Limington ) (MyTunes

Alle børn har det samme behov for at udtrykke sig, og Percussion Play instrumenterne er ideelle til brug i musikterapi sessioner. Musikterapi kan være af uvurderlig værdi for børn, der har vanskeligheder med at høre, se, bevæge sig, tænke eller reagere; hvert barn kan opleve musikken på barnets egen unikke måde.

Medina House - OT with Babel (Medina House OT Babel

Musikterapi har vist sig at være en meget effektiv metode i arbejdet med børn indenfor autismespektret. De fleste børn diagnosticeret med autisme eller Aspergers mangler de sociale færdigheder, der sætter dem i stand til at deltage fuldt ud i lege og andre sociale situationer. Mange børn med autisme viser en øget interesse for musik og Percussion Play instrumenter besidder kvaliteter, som kan nå et barn på en direkte, ukompliceret måde. Mens nogen kan være i stand til nemt at kommunikere verbalt med andre, er musik en vej for mange autistiske børn og voksne, til at udtrykke sig og kommunikere på en ikke-verbal, ikke-truende måde.

Nem adgang til Percussion Play´s udendørs musikinstrumenter, kan få børn til at bruge musik, til at håndtere følelsesmæssige problemer, især når de ikke er i stand til at udtrykke sig gennem tale. Hvor ord mislykkes, kan musikken være et middel til at udforske ens indre verden og oplevelser. Ofte vil mennesker med udviklings forstyrrelser og indlæringsvanskeligheder som f.eks. Downs syndrom, reagere på musik, varierende fra et lille smil, et ' Ja! ', en lille sang eller endda dans.

Medina House - Pupil hits Tubular Bells (Medina House Pupil hitting Tubular Bells

Med Percussion Play´s udendørs musikinstrumenter på legepladsen, er det muligt for blinde eller svagtseende børn, at udforske de forskellige musikalske toner. Instrumenterne er nemme at spille på og man kan lave kreative eksperimenter og samtidig mærke hvordan nogle af instrumenterne vibrerer.

Man styrker sine motoriske færdigheder, udvikler koordinering og stimulerer fantasien. Man kan eksempelvis placere sine hænder på vibrerende låg fra vores trommer eller hvor som helst på vores Emperor Chimes eller Bell Lyre og du vil se en positiv reaktion fra barnet, når vibrationerne fra instrumentet mærkes igennem huden. Alt efter hvor hårdt eller blødt man rammer på instrumentet, vil det øge den sensoriske oplevelse for dem.

For børn og unge med cerebral parese kan det at spille musik være en effektiv måde at stimulere tale udvikling på, forbedre kommunikations færdigheder, udtrykke følelser, udvikle en følelse af rytme og give mulighed for fysisk, kognitiv og motorisk udvikling og samtidig skabe et miljø for socialisering og sjov.

Musik er et værktøj, der er anvendes i smertebehandling af børn, som gennemgår en medicinske behandling. Percussion Play instrumenterne er ligeledes ideelle til haver og udendørs områder på hospice, hospitaler og genoptrænings centre. Musikken er en aktivitet, der gør at man bliver glad og er med til at man ikke tænker så meget på ens sygdom.

Medina House - Feeling the Tubular Bells Vibration (Medina House Feeling the Tubular Bells Vibration

Percussion Play´s udendørs musikinstrumenter kan monteres enkeltvis eller i grupper. Så i forbindelse med de musikalske fordele det er at spille flere sammen, lærer man begreber som at samarbejde og koordination.

Det at lave musik og synge sange sammen med andre i en gruppe, kan få børnene til at danne relationer med hinanden.

Floor Piano (no players)

At se, høre og spille på musikinstrumenter, er en vigtig kulturel oplevelse for et hvert barn. Vi stræber mod at gøre Percussion Play tilgængelig for alle og vi tilstræber at gøre musikinstrumenterne tilgængelige for alle. spillere, herunder kørestolsbrugere og andre personer med særlige behov. Udendørs musikinstrumenter kan monteres Vi kan ligeledes levere musikinstrumenterne i lyse stimulerende farver.

Sonora (600x600 Sonora

Vi er altid glade for at diskutere individuelle behov eller specifikke ønsker - ring eller send en e-mail til Percussion Play-teamet