FilmKlip

Denne side har på formål, at vise hvordan Percussion Play udendørs musikinstrumenter bliver brugt i hverdagen.

Du skal blot vælge den film du gerne vil se!

Musikken bliver brugt til at skabe inkluderende fællesskaber hvor alle kan være med. På Specialbørnehaven Platanhaven i Odense, bruger man musikinstrumenterne til at samle børnene omkring en fælles aktivitet. Musikken giver børnene et fælles sprog, der er med til at fremme deres udvikling. Instrumenterne giver børnene en identitet i legen. Det betyder, at alle børn føler sig set, hørt og værdsat.

“Enrum Plejecenter, er et center hvor man kun kan flytte ind hvis man har diagnosen Demens. Vores erfaringer siger os, at enhver form for musik er et positivt input til beboerne med demens. De husker den glade følelse, som musik giver” – Rehabiliteringsleder Lisa Pedersen på Enrum Plejecenter Beboerne på Enrum Plejecenter i Odense har fået stor gavn af at have fået udendørs musikinstrumenter fra Percussion Play Danmark. Instrumenterne bliver brugt som daglig aktivitet og er med til at få beboerne udenfor i den friske luft. Det er blevet en del af den daglige rutine på Enrum at man skal ud og afprøve de udendørs musikinstrumenter.

Nogle af Percussion Plays instrumenter har helt specielle funktioner. Her ser vi Steven, han er døv og multihandicappet.

I det korte videoklip ser vi Steven mørke vibrationerne fra Bell Lyre for første gang.

På Fønixgården har vi fået installeret en Lydhave. Projektet er iværksat med det formål at undersøge, hvorvidt inddragelsen af lyd i det åbne landskab kan være med til at fremme selv meget fysisk og psykisk funktionsnedsatte borgeres aktivitetsniveau. Ligeledes anvendes lyden som stemningsopbyggende faktor og som forebyggelse, da lyd er medvirkende til at regulere adfærd. I videoen ser du Fønixgårdens Percussion-hold, bestående af Simone, Henrik, Jette, Anne og Kurt, som giver en musikalsk demonstration i, hvordan Lydhaven benyttes!

Bobby McFerrin demonstrerer i denne film den pentatone skala. ”Nå ja” vil du sige, når du har set filmen. Han får en hel sal til at følge hans toner. De fleste af Percussion Play´s musikinstrumenter er stemt efter den pentatoniske skala.

Denne video handler om indvielsen af udendørs musikinstrumenter på Langeland kommune. TrygFonden har doneret musikinstrumenterne der nu står på Lindebjerg Plejecenter og Humble Plejecenter i Langeland kommune.

Filmen ”Alive inside” handler om hvordan musik påvirker mennesker med en demens sygdoms. I klippet fra filmen ser man Henry. Henry har demens sygdom af svær grad og er derfor normalt helt passiv. Da han får musik i ørene, vågner han op og begynder at synge og svare på de spørgsmål, han får stillet.

Georgij spiller op til dans med en fed rytme på Congas.

DanmarkCTV har filmet indvielsen af musikhaven på Madsbyhus. Centerleder Ea Gissh fortæller om hvordan instrumenterne kan bruges og hvorfor de har fået dem.

Denne kortfilm er optaget på 2. sal, hvor man tydeligt ser hvordan musikken er med til at gøre beboerne i godt humør. Man behøver ikke altid kun at lytte til musik, når man selv spiller får man ligeledes lyst til at danse og synge.

Vi har i anledningen af Carl Nielsens 150 års fødselsdag lavet et helt specielt musikinstrument. Man spiller fra højre mod venstre og når man har slået på alle tonerørene, har man spillet ”Jeg ved en lærkerede”.

Leder Henrik Hørslev fra Lindebjerg fortæller her om deres erfaringer med deres udendørs musikinstrumenter fra Percussion Play Danmark. Lindebjerg beliggende i Aarup, er et bosted for personer med livslange fysiske og psykiske handicap.

Her er en video af vores fantastiske Grand Marimba! Hold da op hvor kan de fyre den af!!