Udendørs Musikinstrumenter Fremmer Børns Core Stabilitet.

Ved at man styrke balance og Core, vil det gøre en stor forskel for et barn. Udendørs musikinstrumenter kan være et nyttigt værktøj til at støtte børns udvikling af fysiske færdigheder. Derudover forbedrer det barnets kommunikation og samarbejdsevner.

Vi har alle stødt på barnet, der er konstant sidder i fastlåst position så det ikke kommer i ubalance. Mens barnet føles stabilt i denne holdning, giver det ikke mulighed for megen rotation i kroppen.

Hvad med barnet, der altid ”hælder” over til den ene side eller er konstant forsøger at justere dets position når barnet sidder på gulvet og får læst historier? Disse ting indikerer en mangel på Core styrke.

Når barnet står op for at spille på et instrument, som Percussion Play's Akadinda, er det grov motorikken man styrker når man spiller op og ned og på langs på de store tangenter. Dette kan forbedre barnets Core styrke og deres vifte af bilaterale bevægelser. Denne sjove aktivitet kan med tiden udvikle barnets Core styrke - hvilket gør kroppen mere stabil.

Akadinda (600x600 boys birds eye) (600x600 akadinda 3

Forestil dig en usynlig linje, der er trukket ned i midten af din krop. Forestil dig nu at tegne en lang vandret linje på et stykke papir. Kan du fuldføre denne opgave, krydser denne imaginære lodrette linje med din dominerende hånd, uden at tage blyanten over i den anden hånd?

Hvad der virker som en simpel opgave, kan være svært for dem der ikke er vant til at krydse midterlinjen - De børn, du har observeret for at nå ting på højre side af deres krop med deres højre hånd, og venstre med venstre. Måske bytter de hænder konstant. Denne vanskelighed ved at krydse denne imaginære linje kan bremse udviklingen af en dominerende hånd. Mange andre hverdagsopgaver er afhængige af at krydse midterlinjen, så det er en vigtig færdighed at mestre.

For at børn kan blive trygge ved bevægelser, der krydser midterlinjen, er vi nødt til at træne de to hjernehalvdele til at arbejde sammen. Det at spille på et instrument, tilskynder barnet til at nå ud efter, flytte armene på tværs af kroppen eller i dette tilfælde hvor man spiller på én af vore musikinstrumenter, at spille fra den ene side af kroppen til den anden. Dette fremmer kommunikationen mellem disse to sider af hjernen. Med tiden vil barnet være i stand til at gøre dette spontant og behovet for at bytte hænder vil reduceres.Cadenza (2 Boys) (600x600 Cadenza

Andre aktiviteter, der fremmer passage af midterlinjen, omfatter:

  • Tørre af bordet
  • Skubbe buler langs et spor
  • Male på et stort område, såsom et hegn eller væg, med store pensler

Med hver af disse aktiviteter, bør barnet tilskyndes til at bruge den ene hånd ad gangen.

Hvad med barnet, der kæmper for at holde om en blyant, eller lyne op i en lynlås på deres jakke? Disse grov motoriske færdigheder, der anvendes når man bruger vores store køller til at spille på én af vores udendørs musikinstrumenter, kan forbedre styrken i hænderne/armene og kan gradvist forbedre barnets præference for den dominerende hånd. Disse bevægelser kan derefter gradvist reduceres til de finmotoriske færdigheder.

Udendørs musik og leg er fantastisk til at opbygge barnets kropsbevidsthed og tilskynder det vestibulære system (ansvarlig for balance og rumlig bevidsthed) til at bevæge sig. Musikleg giver barnet selvtillid og en følelse af at høre til.Freechimes Soprano Pentatonic (600x600 Freechimes Soprano Pentatonic

Musikinstrumenter der er modstandsdygtige over for vejret betyder, at de kan stå på legepladsen året rundt. Det udvikler barnets færdigheder da instrumenterne kan bruges uden at der er voksne tilstede.

Ud over at designe og fremstille udendørs musikinstrumenter har Percussion Play samlet en online Vidensbase, med artikler der beskriver de forskellige fordele ved musikalsk og udendørs leg og Hvidbøger om forskellige musik-leg-og sundhedsrelaterede emner.