Guide til hvordan man laver den perfekte musik park eller stil

ETAPE 1: Start!

Denne vejledning er skrevet for at hjælpe alle, der har planer om at gå i gang med et projekt med udendørs musikinstrumenter. Denne guide er lavet for at hjælpe med gode ideer til at få gennemført projektet.

En musikpark eller en musikalsk sti er en fantastisk måde at få flere mennesker til at opleve glæden ved musik. Man får mulighed for at lave noget sammen, uanset alder og mobilitet. Musikinstrumenterne er samtidig interaktive skulpturer for besøgende.

Tembos (600x600 Greenwood) (600x600 Tembos

Tal Med Andre

Et musikområde koster penge og én af måderne at få den finansieret på er via fonde. Kan man ikke selv lave en fondsansøgning, er der også mulighed for at kontakte en fundraiser, der kan hjælpe med at skaffe penge til dit projektet.

Lav et udvalg

Uanset størrelsen af dit budget, vil det være en udfordring at lave en musikalsk legeplads eller musiksti. Du får måske brug for et team, bestående af personer med en række individuelle færdigheder, der kan bidrage med ideer til fondsansøgning, design, pr. osv.

FASE TO: Beliggenhed, Beliggenhed, Beliggenhed!

Når ideen er dannet, skal du beslutte, hvor musikparken eller musikalske sti vil være bedst placeret. Se, hvilke faciliteter der allerede findes, for at finde ud af hvordan du bedst kan udvikle et eksisterende legeområde, eller en lokal park.

Din musikhave vil helt sikkert blive et sted der vil tiltrække folk fra andre områder. Sørg for at området er let tilgængelig og ikke i nærheden af for megen støj, da det vil forringe oplevelsen af musikken.

Udover beliggenhed, er det selvfølgeligt vigtigt at området hvor du har planer om at lave dit musikområde, skal være tilgængelig for handicappede. Dvs. man skal kunne komme hen til musikinstrumenterne på en sti, der kan bruges af kørestolsbrugere. Hvis man laver et musikområde, kan underlaget bestå af beton- eller gummifliser, eller stampet stenmel. Hvis musikinstrumenterne skal stå langt med en eksisterende sti, er det vigtigt at de kommer så tæt på stien så muligt, så man kan komme helt hen til dem fra en kørestol.

Måske skal du have andre ting end musikinstrumenter, det kunne være et kombineret fitness/musikområde.

RoSPA har masser af tips og råd om design af sikre legepladser:

RoSPA Råd & Information

RoSPA design tips

Tredje fase: Tal med os!

Percussion Play Logo (250x250) Når du har valgt et spot til dit projekt og fået godkendelsen fra kommunen, kan du besøge Percussion Play´s hjemmeside, for at se og lytte til vores udendørs musikinstrumenter. Vores hjemmeside er designet til at gøre det nemt at vælge de rigtige instrumenter til dig. Med masser af fotos, videoer og tekniske oplysninger, har vi udstyret dig med alle de oplysninger du skal bruge for at vælge dine udendørs musikinstrumenter. Antallet og typen af instrumenter du vælger, er naturligvis op til dig, men vi kan hjælpe dig med rådgivning, så du får den bedste løsning der passet til dit design og selvfølgelig dit budget.

Vi har har skabt en række udendørs musik ' ensembler '. Disse ensembler har vi sammensat så du er 100% sikker på at få instrumenter der passer sammen, selvom de fleste af vores instrumenter passer sammen.

Alternativt, for hurtigere at få vores instrumenter ind i dit projekt, har vi vores CAD & 3D tegninger, produktspecifikationer, mediefiler og andet, som er tilgængelig, så du gratis kan downloade det på CADdetails.com. Dette er online materiale.

FJERDE Fase: Finansiering

Blog_Fundraising Finansieringen kan sommetider føles svær, men der er heldigvis en del forskellige muligheder. Der er eksempelvis rigtig mange fonde der støtter det gode formål Fundraising & Puljer. Det kan være lokale puljer der opslås på kommunens hjemmeside. Det kan være legepladspuljer, foreninger som feks. Rotary eller lokale virksomheder der støtter op om et godt projekt til gavn for mange.

Det vigtigt, at du får nogen til at bakke op om dit projekt og de skriver et par linier hvorfor de bakker op om projektet. Det kan eksempelvis være den lokale handicapforening, musikskole, eller lokalråd.

ETAPE FEM: Gå Videre

Hvis du har besluttet at du skal lave din musiklegeplads eller musiksti med frivillig arbejdskraft, i stedet for fagfolk for at spare penge, vil det tage ekstra tid, men der kan også være fordele ved at inddrage lokalsamfundet i arbejdet.

Vores installations vejledning vil guide dig gennem projektets møtrikker og bolte, men lidt erfaring eller faglært arbejdskraft er altid en god idé.

Produktspecifikke installationsvejledninger sendes med hvert instrument og der er ligeledes muligt at downloade ekstra eksemplarer.

Vi laver alle vores produkter så færdigsamlede så muligt.

Vent! Vi kan yde yderligere assistance

Har du nogen spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på mail eller telefon. Vi står klar til at hjælpe dig med dit næste projekt.

Vi ser frem til at høre fra dig

Harmony 1 (1140 x 760 Harmony